Blog

Warming up

Waarom doe je bij Ultimate Performance nou die hele lange warming up?

 

De warming up begint passief door de doorbloeding van de spieren en bindweefsel met de foamroller te verbeteren. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd wat triggerpoints (spierknopen) en blessures kan voorkomen. Ook houdt het je spieren soepel en op lengte.

 

Daarna volgt het verhogen van de hartslag en je lichaamstemperatuur door middel van jumping jacks. De spieren worden zo na het foamrollen voorzien van bloed en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

 

Om de bewegingsuitslagen van de gewrichten en spieren op lengte te houden of langer te maken volgt er een serie van oefeningen voor mobiliteit en stabiliteit voor elk gewricht.

 

Daarna moet ook het neurologisch systeem (zenuwbanen) geactiveerd worden. Hierdoor zet je het lichaam van comfort-stand in sportstand op het gebied van reactie- en concentratievermogen.

 

Als laatste komt de band pull apart aan de beurt. Deze oefening corrigeert je houding van je bovenrug. Doordat we tegenwoordig veel zitten achter het bureau, tablet, telefoon of tv rond de bovenrug  af en wordt deze niet meer correct aangespannen. De band pull apart gaat dit tegen en er zullen hierdoor minder schouder klachten ontstaan.

 

Zo en dan is je lijf klaar voor jouw work-out!!

Terug naar het overzicht
Geïnteresseerd in onze mogelijkheden of een proefles aanvragen?

Neem contact op!

Stel je vraag Gratis proefles